7e Zeeuwse Jeugdvisdag

Hier een kort verslag van de 7e zeeuwse jeugdvisdag.

Wat hebben die jonge vissers geluk gehad met een van de mooiste voorjaarsdagen van dit jaar! Zoals afgesproken was het op zondag ochtend om 7.30 uur verzamelen aan de kade in Vlissingen. De 7e Zeeuwse Jeugdvisdag ging door en zo stonden 30 jeugdige aspirant bootvissers en vissertjes te trappelen van ongeduld om aan boord te gaan van een van de drie vanuit Vlissingen opererende charters: The Pirate II, Wiesje of de Nautilus.

Iedere visser werd voorzien van een spiksplinternieuwe hengel en molen die we zeer prettig hadden kunnen aankopen bij Svendsen Sport met de steun van het Fonds Stimulering Jeugdwerk van Sportvisserij Zuidwest Nederland. De hengels werden voorzien van een originele “Meneer van Gastel”-onderlijn en beaast met de uitstekende, door Het Piertje uit Colijnsplaat en Brouwers Hengelsport uit Bergen-op-Zoom geleverde zeepieren en zagers. Of een van de verse mesheften van Seafarm: uitstekend aas waar al menig fors uitgevallen vis aan gevangen is. Vooral grote, dikke botten laten zich in deze tijd van het jaar vaak vangen aan dit schelpaas.

Vooral in de eerste uren was de visserij matig. Later op de dag zou dat een stuk beter worden en werd er naast schar vooral tong gevangen, soms zelfs met de twee tegelijk. Ook een verdwaalde bot, wijting en gulletje passeerden de revue. Wat er naar boven kwam interesseerde de jonge vissers eigenlijk niet zo veel, als er maar vis naar boven kwam. En bij de ene lukte dat beter dan bij de andere. Maar of ze nu veel of weinig gevangen hadden: iedereen was aan het einde van de middag erg vrolijk en uitgelaten. Dat is nu eenmaal wat zeevissen vanaf een boot met een mens doet. Na een zeer aangename dag op het water werden de jonge vissers nog even op het terras van Frituur Koko neergezet voor een traktatie met friet, kroket of frikandel. Lekker na zo’n dagje zeevissen: een bakje vers gebakken friet met een snack erbij en een lekker drankje getrakteert door het Carrigaholt Sea Angling Centre uit het verre Ierland. Een top dagje voor deze jonge vissers! Het volledige verslag met veel foto’s is terug te vinden op de website van de Deltavissers

Dit vind je misschien ook leuk...