Banjaard november 2018: wijtingen plus scharren

Strandvissen Banjaard november 2018

Vrijdag 9 november 2018. Eindelijk een vrije dag om zomaar eens vrij te zijn. Dat was al lang geleden en daarom besloten om ook lekker een paar uur te gaan vissen. Rekening houden met de windverwachting, zuid – zuidoost 3 en besloten om voor de Banjaard te kiezen. Het was om 08:45 u laag water en dat betekende dus vroeg op want in de avonduren had ik wat anders gepland.

Om kwart voor zeven lag het eerste aas in het water en niet te geloven: ook gelijk beet. Toch maar eerst even de tweede hengel in order gemaakt voordat ik hem binnen gedraaid heb. Er zaten twee wijtinkjes aan die te klein waren om mee te nemen. Terwijl ik deze twee van de haken aan het verwijderen was zag ik een mooie beet op de andere hengel.

Hengel 1 dus gauw van vers aas voorzien en ingegooid om vervolgens snel de tweede hengel in te draaien. Toen deze onderlijn boven water kwam zaten er drie wijtingen aan waarvan 1 mooie maatse wijting.

Om 08:00u even tijd voor een ‘ontbijtje aan zee’. De hengels even uit het water gelaten om de meegenomen koffie en lekkere koek te nuttigen. Daarna ging het eigenlijk gewoon door met de vangsten tot ongeveer 09:30 u waarna het dan ook ineens helemaal stil viel.

maatse wijtingen plus scharren

Kortom lekker gevist en 8 maatse wijtingen plus 4 scharren mee naar huis kunnen nemen en lekker gebakken in het weekend. Binnenkort nog maar eens proberen en hopen dat de de kleine wijting dan wat gegroeid zijn zodat er wat meer mee naar huis mee kunnen om een portie kibbeling te kunnen maken.

Groetjes Bert

 

Dit vind je misschien ook leuk...