Bootvissen op de Oosterschelde 2015

Bootvissen Oosterschelde met Ms Desiré:

Het plan was dat we eigenlijk dit jaar niet met Joop en zijn Ms Desiré zouden meegaan op de Oosterschelde. Maar in de voorjaarsvakantie zijn we vanwege de harde wind 2x afgebeld om buitengaats te gaan vissen. Dus hebben we besloten om deze vrijdag, 29 mei 2015, toch weer eens een dagje mee te gaan bootvissen met schipper Joop Zoeteweij vanuit de haven van Colijnsplaat.

De weersvoorspellingen voor deze dag waren zeer slecht maar achteraf is dit gelukkig alles meegevallen. Een flinke bui en voor de rest keurig visweer. Er stond weinig stroming, op de Oosterschelde, en ook dat is wel een keer lekker als je op de boot vist. De zeewater temperatuur was zo eind mei 2015 rond de 14 graden Celcius opgelopen.

Zeelandbrug richting Kats en Schapendijk:

De schipper ging als eerste achter de Zeelandbrug richting Kats. Het begon leuk en er werden over de hele boot best wel wat scharren gevangen. Net voor het keren van het tij terug gevaren naar de schapendijk bij Colijnsplaat om te proberen wat tongen te bemachtigen. Ook dit begon goed, maar helaas rond een uur of negen tot het eind van de avond werd er maar sporadisch meer een visje op de boot gehaald. Over heel de boot hebben de mensen denk ik een stuk of 5 vissen de man mee naar huis kunnen nemen.

Hamburger en Soep:

Er zijn 13 tongen, 1 paling, bot en scharren gevangen. Wij zelf hebben 12 mooie schar mee kunnen nemen, waarvan 6 van Julian. Tussendoor een lekkere hamburger en een kom soep gegeten en de sfeer aan boord was gezellig. Al met al een leuke avond en zo te zien worden de vangsten bij ons met bootvissen op de Oosterschelde elk jaar maar groter. Dit is wel onze ervaring als we meegaan , ieder jaar worden er een paar visjes meer gevangen.

Gr,
Joost en Bert

Dit vind je misschien ook leuk...