Bootvissen Wiesje – April 2016

Bootvissen met ‘t Wiesje van schipper Hank

Joost en ik proberen al verschillende keren om een keer te gaan vissen op ‘t Wiesje van schipper Hank. Helaas was ook het weer verschillende keren de spelbreker zo leek het ook deze Mei vakantie weer te gaan. We hadden geboekt op maandag 25-04-2016 maar op de site windfinder konden we al zien dat de kans erg klein was dat het doorging en inderdaad werd het ook deze keer afgelast. Gelukkig waren er nog twee plekken vrij op donderdag 28-04-2016 en na overleg met het werk hebben we die kans aangenomen. Op woensdag 27-04 kwam het telefoontje dat we om 07:55u bij de sluizen verwacht werden en konden we de auto gaan inpakken. Donderdagochtend zijn we op tijd weg gereden en waren ruim op tijd aanwezig.

bootvissen wiesje vlissingen april 2016
Op de eerste plek waar we voor anker gingen , vingen we gelijk vis alleen waren ze wat aan de kleine kant. Joost pakte gelijk een mooi zeebaarsje maar ook veel te klein. De lucht ging op dat moment een beetje betrekken en Hank waarschuwde ons voor een bui regen maar dat het daarna op zou knappen. Op het moment dat de stroom er op deze plek uitging werd er besloten om een stukje verder te varen, naar de lucht kijkend hebben we onze regenpakken aangetrokken en vaarden we voor ons gevoel door de bui heen naar de tweede vis stek. Ik kreeg op dat moment wel een beetje raar gevoel in mijn buik, maar na wat gegeten te hebben ging dat weer weg.

bootvissen wiesje april 2016

Vissen in overvloed

Op de tweede vis stek kregen we het helemaal naar ons zin, het weer klaarde op en er werden vissen in overvloed gevangen, zie bijgaande foto verslag, vooral schar en wijting. De draaien met twee en drie vissen aan de lijn namen fors in aantal toe, en de draaien zonder vis waren op 1 hand te tellen.

Kortom het was een zeer geslaagde dag met een gezellige ploeg mensen aan boord, en iedereen ging met een groot aantal vissen naar huis. Schipper Hank zorgde voor een hapje en een drankje en voor vermaak tussen de vangsten door. Dit is zeker voor herhaling vatbaar, maar nu gaan we proberen om een keer aan boord te komen als er tongen of gul gevangen wordt.

Joost en Bert

Dit vind je misschien ook leuk...