Domburg en Banjaard

Domburg, donderdag 24-07-2014 ( laag water om 07:00u.)

Ik had een lang weekend gepland van het werk dus besloten we deze donderdag om 03:00u op te staan om te gaan vissen bij Domburg. Zo gezegd zo gedaan en nog wat slaperig aanvaarden we de rit. Aangekomen bij Domburg om ongeveer 04:15u begon het al een beetje licht te worden. Dus snel de hengels uitgepakt en gaan vissen. Tot tegen het lage water aan leuk gevangen, in totaal 4 zeebaarsjes van rond de 33 cm die zwemmen dus weer en 6 botten waarvan 2 flinke van 28 en 30 cm die mee gegaan zijn. Daarna viel het helemaal stil en hebben we tot 08:30u niks meer gevangen en besloten we naar huis te gaan.

Banjaard, zondag 27-07-2014 ( laag water om 21:30u. )

Geheel tegen onze gewoonte in zijn we op deze dag het gaan proberen bij de Banjaard. Het was zulk lekker weer en de volgende dag was ik nog vrij dus spullen gepakt en naar de Banjaard gereden. Bij aankomst had Joost na zijn eerste worp al een mooie bot van 31 cm te pakken. Daarna waren het vooral kleine visjes die uit het water kwam, waaronder 1 kleine schol, een aantal kleine gul en een zeebaarsje.

Net toen we besloten om ongeveer 24:00u in te gaan pakken zag ik een aardige tik op mijn hengel en daarna niets meer. Dat is een tong zei ik tegen Joost en begon te draaien, en ja wel ik had ook mijn eerste maatse tong vanaf de kant uit het water gehaald, waar Joost dit al een paar weken geleden gelukt was. Helaas door het enthousiasme vergeten een fotootje te trekken, volgende keer beter. Daarna nog een uurtje door gevist maar niets meer gevangen.

Voor ons zat er dit weekend niet veel verschil tussen de twee visstekken qua aantal gevangen vissen. Alleen het soort is wel wat anders en het meeste is klein. We hebben leuk gevist met lekker weer en hopen aanstaand weekend weer te kunnen.

Gr,
Joost en Bert

Dit vind je misschien ook leuk...