Kerstvakantie 2014 vissen !

 

Kerstvakantie ! dus Joost en ik wilden een dag/avond gaan vissen. Door verschillende zaken kwam vrijdag 26-12-2014 het beste uit. Het was laagwater aan de Banjaard om 23:15u en de weersverwachtingen waren goed tot ongeveer 23:00u , daarna gaf de buienradar regen op.

We zijn wat vroeger dan anders weggereden om toch nog wat uurtjes te kunnen vissen. Om half acht begonnen we met vissen en vanaf de eerste draai was het raak. Joost begon met een paar mooie scharren en niet veel later kwamen bij mij ook de eerste op de kant. Soms zaten ze met twee / drie op de lijntjes en dit ging door tot ongeveer 21:30u, daarna kwam er nog regelmatig een vis naar boven maar niet maar de aantallen als daarvoor.

Om 22:30u begon het wat te spetteren en te waaien en besloten we om in te pakken. Precies op tijd (of net te laat) want tijdens de weg terug naar de auto werden we nog aardig nat. Resultaat van het avondje vissen was 26 mooie scharren en twee wijtingen mee naar huis.

Naast het kleine spul wat normaal terug gaat heeft Joost ook nog 3 gulletjes van rond de 30 cm gevangen. Erg jammer dat ze net te klein waren, dat was trouwens het enige wat jammer was, de rest van de avond was zeer geslaagd. Misschien binnenkort als het weer en tij het toelaten nog maar eens proberen.

Gr,
Joost en Bert

Dit vind je misschien ook leuk...