KNRM helpt app

Veiligheid boven alles ! Daarom heeft de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in 2015 een gratis alles-in-één app ontwikkeld voor beginnende en gevorderde watersporters om goed voorbereid het water op te gaan en direct contact te leggen met de KNRM Alarmcentrale: KNRM Helpt.

De app is een preventief hulpmiddel om je vaartocht goed voor te bereiden – een goede reisvoorbereiding kan immers veel nood- of pechhulp voorkomen: ‘veilig uit – veilig thuis’. Met deze app krijg je toegang tot actuele weersinformatie, gepersonaliseerde checklists, vaarkaarten, GPS tracking en een logboek functie.

Als er toch iets misgaat,

dan kan in geval van nood met de rode knop in de app direct contact worden gelegd met de Kustwacht. Voor niet spoedeisende hulpverlening schakel je de via de groene knop in de app de KNRM Alarmcentrale in. Die brengt de watersporter en het aangewezen reddingstation telefonisch met elkaar in contact om af te stemmen welke hulp, zonder directe spoed, gewenst is.

nieuwe-vaartocht-knrm-app

De app KNRM Helpt is bestemd voor gebruik in het gebied waar de KNRM actief is en waar zich de reddingstations bevinden: de Noordzee, Waddenzee en de ruime binnenwateren (IJsselmeer, Lauwersmeer, Randmeren en Zeeuwse en Zuid-Hollandse stromen).

Meer over de KNRM helpt app en een uitgebreide handleiding is te vinden op de site van de KNRM.

Download voor IOS

Download voor Android

Dit vind je misschien ook leuk...