Palen in Kamperland

Om op het strand te gaan vissen kwam deze week niet goed voor ons uit. Dus zijn we gaan zoeken naar een alternatief omdat we toch graag het ritme van 1 keer per week vissen vol willen blijven houden zolang het lekker weer is. Nu hebben we met de Noord-bevelandse Hengelsport Vereniging, een keer een wedstrijd gevist bij “de palen” in Kamperland. Dit was toen een leuke middag en er werd redelijk wat gevangen.

Dus hebben we besloten om dit nog een keer te gaan proberen (zaterdag 20-07, hoogwater om 13:30u), Steijn en Jarno gingen dit keer ook mee. Omdat het pas de tweede keer is dat we hier naar toe gingen moesten we wel even zoeken maar vrij vlot vonden we de parkeer plaats. De auto uitgepakt, de dijk over en vissen maar. Deze parkeerplaats ligt namelijk vlak bij de vis plek.

We vingen in het begin alleen maar krabben en veel groen, maar na een poosje haalde Steijn de eerste mooie bot binnen. Jarno en Joost vingen er twee en ik zelf 4 stuks waarvan 1 te klein dus die zwemt weer. De rest van de vissen waren mooi van formaat , tussen de 28 en 33 cm. Als we de vergelijk voor wat betreft de vangst maken met het vissen bij Domburg dan komen we tot de volgende conclusie. Bij Domburg halen we meer vissen uit het water maar de meeste zijn dan ondermaats, bij “de palen” zijn de vissen die we uit het water gehaald hebben zeer mooi van formaat en hoeven niet terug gezet te worden, op 1 na dan. En met 9 vissen was het resultaat toch weer redelijk tot goed te noemen. Voor de vis die uiteindelijk in de pan verdwijnt maken de visstekken mekaar dus niet veel. Het was dus weer een geslaagde vismiddag op een heel andere plek.

Joost en Bert

Palen Kamperland

Dit vind je misschien ook leuk...