1e wedstrijd PKC 2013: Westkapelle

1e wedstrijd PKC 2013: Westkapelle

Hallo team maatjes van het Zeevisteam Het Piertje! Het is weer al zover: de eerste pkc wedstrijd van het jaar 2013! Wie is er van de partij? Regy Nico Marcel Kees M en Kees R. De loting vind plaats om 7:00 tot 7:30 uur.Vertrek Colijnsplaat 6:30 uur en daarna Kortgene en Kamperland en dan op naar Westkapelle

Wedstrijdinformatie 16 maart 2013:

Vandaag zijn we te gast in zaal “Westkapelle Herrijst” op de Markt in Westkapelle. De organisatie is dit keer in handen van HS Vlissingen. Deze vereniging zet onder meer het parcours uit en zorgt voor vier controleurs tijdens de wedstrijd. De overige controleurs worden door de teams zelf verzorgd (zie op de site het rooster).
Vanwege het drukke wedstrijdrooster in 2013 vissen we deze eerste wedstrijd vroeg in het seizoen. Doorgaans is dat niet de meest visrijke periode. Het zal dus best een inspanning worden om als team allemaal een vis te vangen. Om de vangkans zo hoog mogelijk te maken is ervoor gekozen om het het parcours uit te zetten op het diepe stuk van de Zeeuwsche Riviéra. Dit verhoogt de mogelijkheden doordat zowel het ondiepe als het diepe gedeelte kan worden bevist.
Vandaag vissen we over laag water heen. Het tijverschil tijdens de wedstrijd bedraagt circa 1 meter. Dat betekent dat je niet teveel hoeft te lopen, houdt wel het laatste uur van de wedstrijd in de gaten als het water opkomt. Onderaan deze pagina is de grafiek weergegeven.

Op het kaartje hieronder is het parcours aangegeven. Let op dat de exacte plaats van de vakken kan afwijken! ‘s Ochtendsvroeg zet HV Vlissingen het parcours uit, rekening houdend met de omstandigheden.

Het programma voor vandaag ziet er als volgt uit:

1. 06.30 Westkapelle Herrijst is open
2. 07.00-8.30 Loten (De captain loot bij de wedstrijdtafel)
3. 08.00 Centraal welkom en laatste mededelingen
4. 08.30 Vertrek naar het parcours
5. 10.00 Aanvang van de wedstrijd
6. 14.00 Einde van de wedstrijd


Hier onder geven we verdere informatie over de wedstrijddag, zodat je weet wat je kunt verwachten. Bovendien zijn er wat handige tips om het ook een aangename dag te maken.

Routebeschrijving
De zaal “Westkapelle herrijst” vind je aan de Markt in het centrum van Westkapelle. Ernaast ligt de bijbehorende brasserie “De Fontein”. Van welke kant je ook vandaan komt, je komt er vanzelf langs! Volg de N287 maar, die door Westkapelle loopt.

In Westkapelle kun je gratis parkeren op het plein voor “Westkapelle Herrijst” of in de straat. Het parcours ligt op het strand tussen Zoutelande Speeltuin en Beachclub Neptunus. Hier zijn voldoende -gratis- parkeerplaatsen.

Loting
De captain van het team loot voor het hele team de steknummers. Zie voor een uitleg: artikel 11 van de Algemene voorwaarden onder “Reglement”. De loting start om 07.00 uur. Voor teams die om 08.30 nog niet hebben geloot trekt de wedstrijdorganisatie de steknummers. Deze worden in de verzamellocatie opgehangen.

Het parcours
Voor de twee wedstrijden in Zeeland hebben we toestemming gekregen van de gemeente Veere en ze zijn aangemeld bij de Stichting Strandexploitatie Walcheren, alsmede Sportvisserij Zuidwest Nederland. Hoewel we vandaag ongetwijfeld de hoofdgebruiker zijn van het strand, hebben we niet het exclusieve recht. Houd dus rekening met wandelaars en andere strandgebruikers.
HV Vlissingen heeft ervoor gekozen het parcours te starten ter hoogte van het speeltuintje in Zoutelande dorp. Dit is dus A1. Het einde van het parcours is ter hoogte van beachclub Neptunus, dit is dus E30. De steknummers staan 17 meter uit elkaar. Door deze keuze kan iedere deelnemer in diep water vissen. Bovendien kun je bij elke plaats in de buurt parkeren. Zouden we de onderlinge afstand groter maken, wordt het parcours ongelijker (ondiepere delen) en wordt de loopafstand veel groter.
Mocht de weersverwachting hiertoe aanleiding geven, dan kan het parcours nog wel anders worden uitgezet. Dit wordt dan de ochtend voor de wedstrijd om 8.00 medegedeeld.
In het verleden is meer dan eens gebleken dat het moeilijk is een vangstvoorspelling te geven. De historie leert echter dat je het in deze maand vooral moet hebben van scharretjes op afstand of van botten/botjes op elke afstand. Natuurlijk kun je ook rondvis verwachten als wijting en kleine gulletjes, maar dit zullen geen grote aantallen zijn. Al zoekend maak je ook kans op tarbot(jes), steenbolk of ander gespuis.

Reglement
We vissen conform het reglement dat op de site is gepubliceerd. Het reglement komt op hoofdlijnen overeen met dat van Sportvisserij Nederland, maar lees het nog wel even goed door voor de details. De puntentelling is gebaseerd op de telling van de FIPS-M.

Brasserie De Fontein
Na afloop is er géén programma met tombola. Ook is er, zoals bekend, géén prijsuitreiking. Wel ben je van harte welkom in Brasserie De Fontein, deze ligt naast Westkapelle Herrijst. Dit is het verzamelpunt om na afloop na te praten over de wedstrijd. Uiteraard zijn er alle soorten dranken verkrijgbaar, maar je kunt het napraten laten vergezellen van een lekkere hap. Dit varieert van een compleet diner, tot pizza, spare-ribs, friet, pannenkoeken, kibbeling en allerlei andere soorten visgerechten. Je kunt er binnen én buiten zitten. Kom gerust langs!
Tot slot wensen organisatie en HS Vlissingen iedereen een aangenaam verblijf op de Zeeuwsche stranden!

 

Dit vind je misschien ook leuk...