2e wedstrijd PKC 2013: Wijk aan Zee

Hallo Team maatjes,

Op zaterdag 6 april is het alweer de 2e wedstrijd van het pkc. Vandaag gaan we naar Wijk gaan Zee en vertrekken in Colijnsplaat om 5:00 uur. We gaan deze wedstrijd in Wijk aan Zee weer vissen met de vaste leden van het Piertje Zeevis Team: Kees R, Marcel W, Nico, Regy en Kees van de M.

Wedstrijdinformatie 6 april

Drie weken geleden visten we op het meest zuidelijke parcours van dit jaar, vandaag zijn we te gast in Het Strandhuis in Wijk aan Zee, gelegen bij het meest noordelijke parcours. De organisatie van deze 2e wedstrijd is in handen van Zeevissen.com, bekend van bijvoorbeeld hun mooie website en de organisatie van de gehandicapten zeevisdag. In 2012 visten we hier een wedstrijd in de nazomer, tussen onverwacht veel badgasten. Daar zullen we vandaag minder last van hebben. Toch hebben we ook vandaag afstemming gezocht met de gemeente, reddingsbrigade en de lokale watersportvereniging. Dat wil echter niet zeggen dat we geen vrije surfers en andere watergebruikers kunnen verwachten. Inherent aan de organisatie van een evenement in de openbare ruimte is dat we niet het alleenrecht hebben. Maar door middel van overleg en tactisch uitzetten proberen we optimale omstandigheden te creëren voor de 4 uur durende wedstrijd.

Op het kaartje hieronder is het parcours aangegeven. Let op dat de exacte plaats van de vakken kan afwijken! ’s Ochtendsvroeg zet Zeevissen.com het parcours uit, rekening houdend met de omstandigheden. De wedstrijd gaat overigens bij iedere windverwachting door.

Het programma voor vandaag ziet er als volgt uit:

1. 06.45 Het Strandhuis is open
2. 07.00-8.30 Loten (De captain loot bij de wedstrijdtafel)
3. 08.00 Centraal welkom en laatste mededelingen
4. 08.15 Controleurs briefing
5. 08.30 Vertrek naar het parcours
6. 10.00 Aanvang van de wedstrijd
7. 14.00 Einde van de wedstrijd

Op deze pagina geven we verdere informatie over de wedstrijddag, zodat je weet wat je kunt verwachten. Bovendien zijn er wat handige tips om het ook een aangename dag te maken.

Routebeschrijving
Het Strandhuis vind je op het strand aan het einde van de strandopgang aan de Zwaanstraat. Aan de voet van deze strandopgang zijn verschillende grote parkeerplaatsen gelegen. Er is géén parkeergeld nodig. Vanaf elke parkeerplaats is het maximaal 5 minuten lopen naar het Strandhuis.

Loting
De captain van het team loot voor het hele team de steknummers. Zie voor een uitleg: artikel 11 van de Algemene voorwaarden onder “Reglement”. De loting start om 07.00 uur. Voor teams die om 08.30 nog niet hebben geloot trekt de wedstrijdorganisatie de steknummers. Deze worden in de verzamellocatie opgehangen.

Het parcours
Inmiddels is het strand van Wijk aan Zee een regelmatig terugkerend parcours bij de noordelijke wedstrijden. De stek Wijk aan Zee, direct ten noorden van de pier van IJmuiden is in opkomst en was in 2011 al het toneel van het kampioenschap van de Sportvisserij Midwest Nederland. Het is een traditionele Hollandse strandstek, vergelijkbaar met Hoek van Holland, ‘s-Gravenzande en Noordwijk. Omdat we wat vroeg in het seizoen vissen, kun je vooral bot verwachten, wellicht afgewisseld met een spiering, wijting en gul.
We vissen met opkomend water. Doordat er tijdens de wedstrijd circa 1,60 meter verhoging optreedt mag je stroming in het water verwachten. We gaan er vanuit dat dit voor de visvangst gunstig is.
Hoe het parcours wordt uitgezet, is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en de laatste overleggen met andere strandgebruikers. Als uitgangssituatie kiezen we voor het uitzetten van de vakken A en B ten zuiden van het Strandhuis. De vakken C, D en E staan aan de noordkant waarbij ruimte wordt overgelaten voor de reddingsbrigade. Hoewel overal parkeerplaatsen zijn, zullen degenen die in vak E loten een stukje moeten lopen.
Nogmaals, hoe het parcours exact is uitgezet en waar je met je auto het beste kunt parkeren wordt om 08.00 uur verder toegelicht. In ieder geval zullen via bordjes op het strand de vakken goed worden aangeduid.

Reglement
We vragen vandaag je speciale aandacht voor de regels met betrekking tot waden. We vissen namelijk met opkomend water en dat betekent dat het zwin vol gaat lopen. Er mag ten behoeve van het inwerpen en/of uitdraaien tot kniehoogte in het water worden gelopen; het vissen gebeurt vanaf de waterlijn (je steun staat dus op het droge). Vissen vanaf de drooggevallen bank is uitsluitend toegestaan indien tenminste aan één zijde de bank niet is onderbroken door water (dus aansluit aan het strand) én de mui/zwin niet dieper is dan kniehoogte.

Het Strandhuis
Na afloop is er géén programma met tombola. Ook is er, zoals bekend, géén prijsuitreiking. Wel ben je van harte welkom in het Strandhuis. Dit is het verzamelpunt om na afloop na te praten over de wedstrijd. Het Strandhuis is een schitterende locatie met veel ruimte, zowel binnen als buiten. Uiteraard zijn er alle soorten dranken verkrijgbaar, maar je kunt het napraten laten vergezellen van een lekkere hap. Je kunt er binnen én buiten zitten. Op hun website kun je vast kennis maken met deze locatie en je keuze maken! Website Het Strandhuis

Tot slot wensen organisatie en Zeevissen.com iedereen een aangenaam verblijf op het Noord Hollandse strand!

Dit vind je misschien ook leuk...