Strandvissen Dishoek augustus 2017: haai en tong

Dishoek augustus 2017: haai en tong

Vrijdagavond, 25 augustus 2017, was volgens mij ideaal om te proberen wat tongen te vangen. Aangezien de wind uit het noord-oosten kwam ben ik naar Dishoek gereden. Laagwater was het om 23:50u en de lijntjes lagen om ongeveer 21:30u in het water.

Over de vangsten kan ik kort zijn, 3 aanbeten gehad , tot ongeveer half twee ‘s nachts. 1 x een kleine tong van 23 cm: te klein dus die zwemt weer
1 x een Pietermannetje die zo klein was dat hij zelfs in mijn aquarium zou passen.

En dan de laatste aanbeet. Dat was een heftige en die kwam na het keren van het tij om ongeveer 00:30u, toen ook de stroom er flink in zat.
Tijdens het opdraaien ging de molen verschillende keren door zijn slip heen waardoor ik iedere keer even stopte met ophalen. Maar telkens na het stoppen ging het indraaien soepel tot er weer een flinke tegen ruk kwam vanuit de zee. Na een poosje zag ik de schim in het water via mijn hoofdlampje en zag dat er een mooie haai aan de lijn zat.Dishoek-augustus-2017-haai-en-tong

Kortom het weer was deze avond uitstekend, de vuurwerkshow aan de overkant mooi maar de vangsten konden beter. De kleine haai maakte het toch nog compleet en de volgende keer maar hopen op wat meer tong en van een beetje beter formaat.

Mvg,
Bert

Dit vind je misschien ook leuk...