Strandvissen bij Dishoek: maart 2017

De kans om een keer te strandvissen bij Dishoek en wat vis te vangen was op deze zaterdag (25-03-2017) . Noord tot noordoosten wind en laag water om 18:30u. Ik ben op tijd weggereden omdat ik de weg naar deze plek niet goed wist. Na wat zoeken heb ik een parkeerplaats voor de auto gevonden en ben ik naar het strand gelopen.

Om 15:15u lagen de lijntjes in het water, een beetje aan de vroege kant. Maar dacht ik bij mezelf dit komt mooi uit dan kan ik eerst een bakje koffie drinken. Dit was een foute gedachte, net toen ik mijn eerste slok koffie wilde nemen zag ik een grote tik op mijn hengel en gelijk een slappe lijn. Koffie toch maar even weggezet. Ik begon in te draaien en ja hoor een schar van 32 cm ! Dit was dus een goed begin van strandvissen bij Dishoek.

zeeaas-hengels-strand-dishoek-maart-2017

Leuke vangst

Even kijken of aan de andere hengel ook al iets te zien zou zijn dacht ik, en ook dit was het geval, weliswaar een kleinere maar toch ook nog een mooie schar. Dit ging eigenlijk de hele tijd zo door, naast het gebruikelijke kleine spul konden er 13 scharren en 3 wijtingen mee naar huis. Ook nog een gulletje gevangen die helaas maar 23 cm was, maar toch een leuke vangst.

Kortom een leuke vismiddag gehad met heerlijk weer en niet 1 keer vast gezeten! Op deze mooie plek op het strand bij Dishoek ga ik zeker nog vaker proberen een visje te vangen.

Groet Bert

Dit vind je misschien ook leuk...