Verslag Tongenwedstrijd Cadzand-Bad 2012

Open koppelwedstrijd van KMHLV augustus 2012

Zaterdagavond 4 augustus met zijn zessen naar het Zeeuwse Cadzand-Bad getogen om daar met 6 teamleden aan de open koppelwedstrijd van KMHLV mee te doen. De inschrijving was bij café Den Buitenlust in Cadzand. Daar aangekomen was het al een drukte van jewelste, na loting hadden we 36 , 41 en 42 geloot. Na eerst nog een snelle hap genomen te hebben gingen we naar het strand,  bewapend met 2 hengels, het nodige randgebeuren en ons neopreenpak voor de kou (maar wat een vergissing was dat, het was gewoon lekker op het strand en windstil) richting onze stek gelopen.

Om klokslag 20.00 uur gingen de onderlijnen beaast met pieren richting Engeland. Al snel bleek dat er redelijke vreterij was, dus het was zaak niet te lang te wachten met ophalen na een kleine 20 minuten had ik de eerste mooie beet te pakken. Maar zoals zo vaak met een mooie beet…… dat betekent niet altijd vis. De eerste vis die boven kwam, was een scholletje maar helaas bij een tongenwedstrijd gelden alleen de tongen. Niet snel erna ging het los met de ene mooie tong na de andere en bij de eerste meting hadden Regy en ik al negen tongen op de kant liggen.

Te druk met het vissen en de muggen snel verder met vissen al dromend van de cup met grote oren en de hoogste trede van het ereschavot ging het vangen tot aan het donker gestaag door. Waarna het bij mij stil viel en bij Regy los ging . Om 12 uur was het einde wedstrijd en hadden wij het totaal van 19 tongen gevangen. Daarna begon de terugtocht door het mulle zand met 27 kilo bepakking terug naar de auto. Aan het einde was er een gezellige prijsuitreiking met tombola in het café. Rond 03.30 uur in de ochtend was de lange terugtocht richting huis en voor mij betekende dat 04.45 uur thuis.

Uitslag:

Regy/Nico             19 st. 520 cm      12 de   overall
Kees R/ Marcel    11 st. 293 cm       32 ste  overall
Kees M/Ferry      10 st. 214 cm       38 ste  overall

In totaal werden door alle 57 koppels tezamen 854 tongen gevangen. Voor het volgende verslag geef ik hierbij de pen door aan Kees R. de chauffeur van ons team.

Groet, Nico

Dit vind je misschien ook leuk...