Uitgebreid assortiment zee-aas

Acht uur begonnen we deze morgen en de temperatuur was op dat moment -5 graden maar zo voelde het echt niet. Gelukkig gaf de opkomende zon ons gauw extra licht en ook niet onbelangrijk wat extra warmte. We waren op deze vrijdag, 23-01-2015, weer eens naar het Banjaard strand gekomen om ons geluk te beproeven en een visje te vangen. Als aas konden we deze keer beschikken over een uitgebreid assortiment zee-aas om mee te vissen: zagers, mesheften, pieren, tappen en yellow tails.

Vis dicht onder de kant

Hengels ingespannen en voorzien van een nylon onderlijn met zijlijntjes van 50 cm. Marcel haalde al heel snel z’n eerste vis boven. Wat opviel was dat er vooral veel kleine vissen naar boven kwamen . Wat later gevolgd door 3 echt mooie scharren door de oom van Marcel die mee was. Hij viste dichter onder de kant want zijn werpvermogen was niet zoals dat van Marcel. Ondanks dat ving zijn oom toch ook vis zo dicht onder de kant.

Tussen door ook nog wat yellow tails getrokken met de tappen pomp en zo werd het eind Januari toch een mooie vrijdagmorgen op het Banjaard strand met zo nu en dan een visje; niet super maar ook niet voor niks!

Gr. de Noord-Bevelandse vissers

Dit vind je misschien ook leuk...