Vissen op tweede kerstdag 2018: Boulevard van Vlissingen

Vissen op tweede kerstdag: boulevard Vlissingen december 2018

Ik had wat vrije dagen gepland rondom de kerst om te gaan vissen. Helaas vielen de vrije dagen in het water en resteerde alleen tweede kerstdag nog om het idee van vissen uit te voeren. Ze gaven voor deze dag Zuidwest 2 af en het was laag water om 10:45 u. Dus als ik zou gaan kon ik ook nog op een normale tijd thuis zijn. Dus plan B uitgevoerd: vissen op tweede kerstdag en zo lagen de lijntjes om 08:15 u in het zeewater aan de Boulevard van Vlissingen.

De vorige keer dat ik hier gevist heb verspeelde ik nogal wat lijntjes aan de klei rand die hier ligt. Dus nu gelijk begonnen met loodlifters . En dit hielp enorm, over de hele ochtend maar 1 onderlijntje verspeeld.

loodlifter-wijting-en-schar-vlissingen-december-2018

Hoe dat kwam weet ik nu nog niet maar die loodlifters zijn in ieder geval een aanrader als je daar gaat vissen. Gelijk bij de eerste draai kwam er vis op de kant helaas nog wel te klein maar het gaf de burger moed.

De draaien zonder vis over de hele ochtend kan je op 1 hand tellen.  Regelmatig zaten er twee of drie vissen aan een onderlijn ! Zo geeft dat toch aardige sport om het spulletje aan de kant te krijgen. Zeker als er een paar mooie exemplaren bij zitten. Al met al een heerlijk ochtendje uitgewaaid en een mooi maaltje vis mee naar huis voor in de pan.

Resultaat van een ochtend vissen aan de Boulevard van Vlissingen: 8 mooie dikke wijtingen van rond de 30 cm en twaalf scharren, niks te klagen dus.

Groet Bert

Dit vind je misschien ook leuk...