Vlissingen Nollestrand februari 2017

Vissen Vlissingen Nollestrand

Het voetballen voor deze zaterdag, 11 februari 2017, was afgelast wegens het weer dus weer een uitgelezen mogelijkheid om te gaan vissen. De wind stond uit het Noord-Oosten dus een mooie gelegenheid om naar het Nollestrand te gaan. Het was tevens een mooie gelegenheid om mijn nieuwe outfit uit te proberen tegen de kou ! Laagwater in Vlissingen deze dag om 08:30u.

Dan het vissen, het een en ander blijft voor mij een raadsel. Twee weken geleden op de Banjaard werden de vissen allemaal in het donker gevangen, toen het licht werd was het klaar met de vis.
Daarom deze keer nog een uur vroeger opgestaan, en het doel was om 05;30u te staan vissen op het strand. Dit werd een kwartier later en om 05:45u lagen de lijntjes in het zoute water. Pas om 07:00u kwam de eerste vis op het strand , een mooie wijting en daarna nog een mooie schar. Ik had me al neergelegd bij een matige vangst dit keer omdat het licht al begon te komen.

Ongeveer een uur voor het keren van het tij, ongeveer 07:30u werden de vissen pas wakker ondanks dat het dus al licht begon te worden. Vanaf dat moment iedere draai vis gehad tot ongeveer 10:30u. Het eindresultaat was, naast het kleine spul , 13 mooie scharren en 1 mooie wijting mee naar huis voor de pan. Kortom weer leuk gevist, niet koud gehad en zaterdag avond dagverse vis gegeten.

Mvg,
Bert

Dit vind je misschien ook leuk...