Wijting en schar bij Dishoek: januari 2019

Wijting en schar bij Dishoek

Om het nieuwe jaar gelijk goed te beginnen zijn we gaan vissen op zaterdag 05-01-2019. Ik wilde het weer een keer op het strand bij Dishoek gaan proberen. Het was deze dag om 07:50 u laag water en ze gaven NW 3 af. Dat betekende dus vroeg opstaan. Om kwart over vier liep de wekker af. Een uurtje later, om kwart over vijf, stond ik bij Niels want die ook een keer mee.

Best nog donker zo vroeg in deze tijd van het jaar. Toch met de hengels, het aas en koffers naar het strand en alles klaargezet. Rond zes uur lagen de lijntjes in het water. Het duurde niet lang voor een mooie beet en de eerste vis was voor Niels. Een mooie dikke wijting van 28 cm. Het begon dus weer goed ! Het ging hierna eigenlijk net zo als de laatste keer bij de Boulevard in Vlissingen en we hadden bijna bij elke draai vis op de kant.

Dagverse vis op het menu

De vis die deze morgen op de kant kwam bestond uit drie soorten. Te weten wijting, schar en ook puitaal. Met afgaand water was het goed vissen en in tegenstelling tot de Boulevard zijn loodlifters hier niet nodig. Het eerste uur was het vooral wijting wat op de kant kwam rondom het lage water. In het begin van het opkomend water kregen de scharren de overhand. Rond half tien werd de stroming echter te sterk om nog lekker te kunnen vissen, dus besloten om op te gaan ruimen. Met als eindresultaat 20 mooie scharren en 7 wijtingen mee naar huis voor de pan. Mooie start van 2019! Weer lekker gevist en ‘s avonds lekker dagverse vis op het menu gehad.

Bert

Dit vind je misschien ook leuk...