Zeebaars op strand Vrouwenpolder Mei 2019

Zeebaars op strand Vrouwenpolder

Het was al weer een tijdje geleden dat er gevist was, door laten we zeggen wat domme pech. Ik had er dan ook weer veel zin in en Joost en Niels waren ook van de partij.  Het was vrijdag 17-05-2019 dat we gingen vissen en het was laag water om 20:30u. De windverwachting was Noord – Noord-Oost  en de  sterkte was een windkracht 2.

Dit keer gekozen voor Vrouwenpolder om het daar eens te gaan proberen, iemand had dit eens tegen mij gezegd. En het bleek ook een hele leuke vis stek te zijn, er kwamen regelmatig wat visjes op de kant, zeker bij Niels en Joost ondergetekende bleef wat achter. Niels kreeg flink wat weerstand bij het binnen draaien, na een flinke aanbeet gezien te hebben. Hij hoopte eigenlijk op een leuke baars, maar er zat een mooie dikke bot aan de lijn samen met een wat kleinere. De baarsjes kwamen ook wat los en naarmate het water meer opkwam kregen we meer aanbeten.

zeebaars-vrouwenpolder-mei-2019

Dat resulteerde in drie leuke zeebaarsjes van ± 37 cm en 1 van ± 35 cm. De andere vissen die aan land kwamen waren rond de 25 cm. Helaas geen maatse vis op de kant gekregen deze keer. Misschien de volgende keer beter op deze stek, dan gaan we in ieder geval wat dichter bij hoog water vissen. Kortom een gezellige avond gehad met heerlijk weer.

Groet,
Bert

Dit vind je misschien ook leuk...