Zeebaars vissen Domburg: juni 2018

Zeebaars vissen Domburg

Vissen Domburg vrijdag 15-06-2018. Laag water om 22:10u .

Omdat mijn molen tijdens de laatste viswedstrijd kapot ging wilde ik naar de Banjaard om de molens uit te proberen die ik nog had liggen. Joost gaf aan ook mee te willen en weer wat vaker te willen gaan vissen, dus gekozen voor Domburg omdat daar over het algemeen wat meer vis te vangen is. Zo gezegd zo gedaan, daar aangekomen voor het vak gekozen waar we eigenlijk de jaren hiervoor ook hebben gestaan.

Eenmaal daar zag alles er normaal uit. We waren ongeveer twee uur voor laag water en konden staan naast een lange palen rij. Joost begon goed met een mooie bot van ± 30 cm, maar daarna viel het eigenlijk een uur lang wat stil. Naarmate het water lager werd zagen we de oorzaak. Dat was een zandbank die droog kwam te liggen ongeveer 50 meter uit de kant van waar we stonden.

En niet alleen wij vingen tijdens deze periode bijna niks. Ook de vissers links en rechts van ons hadden hier last van. Toen we naar de zandbank konden lopen door het water kwam de vis bijna bij iedere draai op de kant. De vangst bestond uit kleine baarsjes en botjes. Dit was dus weer als vanouds maar duurde helaas maar ongeveer twee uur. Daarna moesten we weer terug verhuizen ivm het snel opkomende water.

zeebaars-vissen-domburg

Record verbroken

Tussendoor wel een enorme tik op mijn hengel te verwerken gehad, dus nieuwsgierig begon ik in te draaien met een hengel. Deze ging ontzettend zwaar maar eindigde zonder vis maar wel in de knoop met de andere hengel op het strand. Na de knoop ontrafeld te hebben de andere hengel ook maar ingedraaid. Ook deze ging erg zwaar en naarmate hij dichter aan de kant kwam zag ik steeds meer beweging in het water komen. Tot mijn grote vreugde eindigde dit in een zeebaars van 65 cm. Kortom leuk gevist lekker weer en een record verbroken. Leuke stek maar vanwege het korte tijdsbestek dat je hier echt goed kan vissen de volgende keer toch een andere plek uitproberen.

Groeten Joost en Bert

Dit vind je misschien ook leuk...