Domburg tong en zeebaars

Het tij bij Domburg zag er op deze dag, donderdag 14-08-2014 laag water 23:30u, goed uit. Het weer was wel iets om in de gaten te houden. Een bui regen mag de pret niet drukken maar bij onweer wordt het een stuk minder interessant.Dus deze dag regelmatig de buienradar geraadpleegd.

Aangezien de schoolvakanties bijna voorbij zijn en het voetbalseizoen weer voor de deur staat wilden we toch nog graag een keer in de avond/nacht vissen. Na de laatste check om 19:30u besloten om het te gaan proberen. Jarno ging deze keer ook mee en zijn we we om 20:00u richting Domburg vertrokken.

De wind stond deze keer in de rug in plaats van recht op het strand, ik weet niet of het daar mee te maken heeft maar er zat minder zeewier en dergelijke op de lijnen dan de laatste paar keer. En het bleek goed uit te pakken, op een fikse regenbui na om ongeveer 00:30u en wat flitsen in de verte hebben we goed weer gehad.

Jarno had de eerste vis, een leuke bot, op het droge. Na nog wat kleine visjes terug gezet te hebben haalde Joost de eerste tong binnen, helaas was die ondermaats dus moest hij terug in het water. Rond middernacht kwamen de vissen die we mee konden nemen een kijkje nemen. Joost en Jarno allebei twee mooie tongen en ik had er drie en nog een ondermaatse tong . Joost pakte ook nog een mooie zeebaars maar helaas 4 cm te klein dus die zwemt ook weer. Al met al een leuke, voorlopig laatste, visavond gehad met 7 mooie tong en tussen door de nodige botten en wat kleiner spul.

De volgende keer vissen is het Open Noord-Bevelands kampioenschap wat ieder jaar een leuke wedstrijd is vlak bij onze voordeur.

Gr Joost en Bert

Dit vind je misschien ook leuk...